Obiective turistice

Eforie Nord este a doua statiune de pe litoralul romanesc ca marime. Statiune balneoclimaterica cunoscuta atat in tara cat si in Europa, a cunoscut in ultimii ani o expansiune in ceea ce priveste unitatile de cazare si alimentatie.
Eforie Nord este situata pe fasia litorala aflata intre Lacul Techirghiol si Marea Neagra, invecinandu-se la nord cu Agigea si la sud cu Eforie Sud. Se afla la numai 15 km de Constanta. Vecinatatea marii si a Lacului Techirghiol o plaseaza printre primele statiuni balneare cu regim permanent de la noi din tara. Eforie Nord detine in prezent cele mai moderne centre de fizioterapie din tara - Sanatoriul Efosan si baza de tratament a Hotelului Europa - Ana Aslan Helth SPA.

Plaja Debarcader Eforie Nord


Plaja staţiunii Eforie Nord atinge cam 3 km lungime şi lăţimi de 20-100 m, mărginită în partea de nord a staţiunii de o faleză de peste 30 de metri. Intrarea în mare este lină în unele locuri cu nisip fin, alteori cu nisip şi pietre mici, plaja fiind acoperită cu nisip.Plaja este excelenta pentru copii( o trecere lenta in apa) .

Lacul Techirghiol


Lacul Techirghiol este cel mai bogat lac cu namol terapeutic din Romania, compus din elemente organice amestecate cu substante minerale constituind principalul element în tratamentul multiplelor afectiuni pentru care este atat de solicitata statiunea de pe malurile sale.

Este cel mai întins lac salin din tara noastra avind o suprafata de 11,7 km2. Acest liman fluvio-maritim ce a fost candva un golf de mare formeaza în prezent o rezervatie faunistica unde traiesc printre altele peste 124 de specii de pasari, multe dintre ele raritati. Lacul reprezinta si o însemnata baza de agrement fiind dotat cu numeroase barci si salupe.

Manastirea Sf. Maria Techirghiol


Manastirea Sf. Maria a fost construita in jurul anului 1750 de batranii satului Maioresti - jud. Mures, din goruni stravechi, a fost impodobita cu o pictura naiva, in tempera pe lemn de mesterii zugravi ai satului.

In anul 1934 biserica este stramutata de regele Carol al II-lea la castelul Pelisor-Sinaia. Cativa ani mai devreme, 1928, Primul Patriarh al Romaniei Mari Miron, infiinteaza in satiunea balneara Techirghiol, intr-o vila modesta, un camin pentru preoti. Pe scaunul Patriarhal, dupa cel de-al doilea razboi mondial apare figura luptatoare a Patriarhului Justinian care, prin tot ce va face pentru acest lacas, va deveni, ctitorul Manastirii Sf. Maria Techirghiol.

In 1951, va stramuta micuta biserica din lemn de la Pelisor la caminul preotesc. Sculptorul Patriarhiei, Grigore Dumitrescu ii va modifica silueta adaugandu-i un pridvor si doua turle. Barnele de gorun imbinate traditional in cuie de lemn, imprejmuite de un brau median rasucit dau intrgii constructii o nota personala, plina de autenticitate. Hramul bisericii Sf.Ap. Petru si Pavel (conform icoanei hramului) a fost schimbat la dorinta Patriarhului Justinian in hramul Sf. Maria si Adormirea Maicii Domnului.

Acest lacas pastrandu-si si destinatia initiala, aceea de Casa de Odihna, pune la dispozitia celor care doresc, o baza de tratament si camere dotate la un nivel corespunzator turismului modern conform standardelor cele mai ridicate

Pestera Sfantului Andrei


Pestera Sfantului Andrei, situata la 4 km de localitatea Ion Corvin, pe sos. Constanta – Ostrov, e considerata primul lacas de cult de pe teritoriul tarii noastre.
In apropierea sa se gasesc cele 9 izvoare unde, conform traditiei, Sfantul Apostol Andrei a botezat primii crestini de pe teritoriul tarii noastre, in secolul I dupa Iisus Hristos.
În padurea din vecinatatea comunei Ion Corvin în inima unui deal, a sihastrit Sfântul Andrei singurul Apostol al lui Iisus Hristos care a predicat Evanghelia geto-daco-romana si care i-a botezat pe stramosii nostri.

De aceea în acest loc considerat Mecca ortodoxiei românesti an de an de Sfantul Andrei, zeci de mii de credinciosi vin în pelerinaj din toata tara pentru a cinsti cum se cuvine memoria celui care a deschis poarta crestinismului în România.

Sfantul Apostol Andrei a avut un sfarsit de mucenic, fiind ucis prin rastignirea pe cruce, cu capul in jos, in Patras, langa Corint. Crucea pe care fost rastignit a avut o forma mai aparte, in X, si de aceea i-a ramas numele de ‘Crucea Sfantului Andrei’.
Traditia spune ca imediat dupa moartea lui s-a iscat o furtuna din senin, iar trasnetul i-a orbit pe toti cei de fata. De atunci, semnul crucii in forma de X a devenit simbol al atragerii atentiei fata de pericolele iminente si de prevenire a accidentelor.

Cazino Paris Constanta


Cazinoul este una dintre primele cladiri ridicate la Constanta, aproape imediat dupa ce acest oras a fost preluat de catre administratia romaneasca si nu s-a mai numit Kustenge.
Istoria Cazinoului incepe o data cu anul 1880, la scurt timp dupa revenirea Dobrogei la Patria Mama.
La acea vreme se numea Cazin sau Kursaal si nu era decat o constructie de paianta, captusita cu scandura la exterior si ridicata langa Farul Genovez, la capatul bulevardului Elisabeta, singurul bulevard al orasului.

Farul genovez


Farul Genovez este situat pe faleza din Constanta.
A fost construit intre anii 1858-1860, in amintirea negustorilor genovezi care au frecventat Pontus Euxin in secolul 13.
Farul octogonal are o inaltime de 8 metri iar in varf are o cupola metalica.

Moscheea Mahmud al II - lea


Moscheea Mahmud al II - lea din Constanta este un monument de arhitectura construit in stil arabo - bizantin combinat cu elemente arhitecturale romanesti. Monumentul a fost construit in anul 1910 de catre arhitectul V. Stefanescu.
Moscheea a fost construita pe o veche Geamie datind din anul 1822.
In moschee se afla cel mai mare covor oriental din romania , vechi de 200 de ani, avind o suprafata de 144 mp si cantarind 500 de kg. Acest covor a apartinut sultanului Abdul Hamid.

Oferta: 06.09.2019 -15.09.2019 pentru sejur minim 5 zile:


Camera dubla cu grup sanitar propriu 
100 Lei


Camera tripla cu grup sanitar propriu 
120 Lei

 

 

gheorghita gabriel, falticeni
Multumim pentru un sejur minunat.Recomand vila tuturor.
Numele:
Email:
Telefon:
Perioada:
de la
pana la
Mesaj:
2+3=?: